Opdrachtgever: Erasmus MC
Ontwerpbureau: Juurlink + Geluk bv
Werkzaamheden: budgetramingen, besteksvoorbereiding, directievoering en toezicht
Looptijd: 2015-2017

Voor de daktuinen van het Erasmus MC in Rotterdam is gekozen, net als de overige onderdelen van de nieuwbouw,  voor een duurzame oplossing.

De daktuinen zijn zichtbaar vanaf de hoger gelegen verdiepingen, waardoor het gewenst is om er kijktuinen van te maken. Dit is bereikt door met verschillende materialen, texturen en kleuren te werken. Een aantal daken zijn begroeid met mos-sedum afgewisseld met grind. Een enkel dak is vanwege schaduw in z’n geheel in grind uitgevoerd, maar dan wel met verschillende kleuren.

De twee toegankelijke daken worden ingericht als verblijfplek voor patiënten en personeel. De mensen kunnen hier verblijven tussen fruitbomen op terpjes van weidebloemen. De verharding wordt gevormd door vlonders. De zitelementen, boombakken en pergola worden in het zelfde materiaal als de vlonder uitgevoerd.

DG Groep heeft deze uitvoering begeleid d.m.v. het houden van toezicht en het voeren van directie. Voorafgaand aan de uitvoering is een RAW-bestek geschreven en bijbehorende tekeningen / bijlagen zijn gemaakt en het aanbestedingstraject is begeleid.

Gerelateerde projecten