Erasmus MC Voorplein

Opdrachtgever: Erasmus MC
Ontwerpbureau: Juurlink + Geluk bv
Werkzaamheden: Budgetramingen, besteksvoorbereiding en directievoering
Looptijd: 2016-2018

Samen met de Gemeente Rotterdam werkt het Erasmus MC aan vernieuwing van de openbare ruimte rond het ziekenhuis. Zo ook het plein nabij de hoofdingang van het Erasmus MC aan de Zimmermanweg.

De uitgangspunten voor het inrichtingsplan van het voorplein aan de Zimmermanweg zijn: een prettig verblijfsklimaat, een goede verkeersafwikkeling en een groene uitstraling.

Het plein word een voetgangersgebied, waar de bus, auto’s en de ambulance gebruik maken van een dubbele rijbaan en ambulancestrook. Op het plein zijn voldoende zitplekken, taxi- spoed- en invalideparkeerplaatsen aanwezig. De bezoekers kunnen afgezet worden op de kiss&ride-plekken en de fietsen kunnen geparkeerd worden op een van de vele fietsparkeerplekken. Door het vele groen, de grote bomen, sfeerverlichting en kunstwerken is het vooral een aangename verblijfsplek, waarbij de dynamiek van de ziekenhuislocatie voelbaar blijft.

De DG Groep heeft het DO traject technisch begeleid, de besteksvoorbereiding gedaan door middel van een RAW-bestek, de aanbesteding begeleid en de directievoering verzorgd. Tussentijds zijn leidingvergunningen aangevraagd en overleg met de Gemeente Rotterdam gevoerd.

Gerelateerde projecten