Schoutenwerf Muiden

Opdrachtgever: Schoutenwerf BV
Ontwerpbureau: Hosper BV
Werkzaamheden: Budgetramingen, Building Information Modelling – BIM(Revit)
Looptijd: 2018 – 2019

 

In samenwerking met Hosper en Rijnboutt werkt de DG Groep aan de herontwikkeling van een voormalig scheepswerf in Muiden. Binnen het plangebied ‘Schoutenwerf’, dat gesitueerd is langs de Vecht, worden circa 50 woningen gebouwd. Hosper heeft middels een landschapsontwerp invulling gegeven aan de buitenruimte. De historische waarde is hierbij een belangrijk uitgangspunt.

De Schoutenwerf in Muiden ligt tussen het gesloten karakter van de Hellingstraat en de openheid van de Vecht. Om zoveel mogelijk de verbinding aan te gaan met de Vecht wordt de inrichting van de buitenruimte parallel aan de Vecht aangelegd. Door gebruik te maken van robuuste materialen als beton, natuursteen, hout en cortenstaal wordt het karakter van de buitenruimte bepaald. Een ander interessant onderdeel is de uitwerking van het landschap boven het dak van de ondergrondse parkeergarage.

De DG Groep heeft Hosper technische ondersteuning geboden door de uitwerking van een VO- en DO-budgetraming. Tegelijkertijd is een BIM-model van de buitenruimte in Revit opgezet. Dit model is een aanvulling op de modellen van andere partijen zoals het model van de architect, de constructeur en de installateur. Zo geeft het al in een vroeg stadium inzicht in ruimtelijke zin en materiaalgebruik maar ook in bijvoorbeeld aansluitingen.

Gerelateerde projecten