Willem Alexander Plantsoen Zoetermeer

Opdrachtgever: Gemeente Zoetermeer
Ontwerpbureau: Gemeente Zoetermeer
Werkzaamheden: Besteksvoorbereiding, aanbesteding
Looptijd: 2018

 

In Zoetermeer aan de Clauslaan/Dunantstraat ligt een park, genaamd het Willem Alexanderplanstoen. Aan dit park grenst een winkelcentrum, een sportzaal en meerdere scholen. De laatste jaren is er veel veranderd rondom het park; scholen gesloopt en nieuwe gebouwd, winkelcentrum opgeknapt. Hierdoor is het gewenst dat het park een opknapbeurt krijgt. De wens is om hier een park te maken met ruimte voor recreatie, groen, biodiversiteit, sport en spel. Een park voor jong en oud.

Er is een ontwerp gemaakt in samenwerking met omwonenden en de scholen. In het ontwerp is een hardloopbaan en een basketbalveld gecreëerd zodat het sportieve karakter van het park ontstaat. In samenwerking met de kinderen is een natuurspeelplek ontstaan met wadi, wilgententen en klimmogelijkheden alles met natuurlijke materialen.

Voor de honden uit de omgeving is een aparte uitlaatplek ontworpen, waar honden ongestoord uitgelaten kunnen worden.

Om het groen in het park een hoogwaardige uitstraling mee te geven zijn 49 bomen gekapt en hiervoor ongeveer 60 bomen voor terug geplaatst. De overige beplanting bestaat uit heel diverse heesters en bloeiende vaste planten.

DG Groep heeft een RAW bestek gemaakt met bijbehorende bestekstekeningen en bijlagen. Dit betreft opruimingstekening, uitvoeringstekening, beplantingsplan en details/profielen. DG Groep heeft tevens geadviseerd bij het aanbestedingsproces, van het maken van een besteksbegroting tot het geven van een gunningsadvies.

Gerelateerde projecten