Hilversum Inspectie besteksmonitoring

Opdrachtgever: Gemeente Hilversum
Werkzaamheden: Inspectie kwaliteit van de openbare ruimte
Looptijd: Sinds 2013
   

Sinds 2013 beoordeelt de DG Groep voor de gemeente Hilversum de kwaliteit van de openbare buitenruimte. Deze kwaliteitsmetingen geven de gemeente Hilversum een helder inzicht in de staat van de kwaliteit van de buitenruimte en biedt de gemeente de mogelijkheid om tijdig bij te sturen als de buitenruimte niet de gewenste kwaliteit heeft.

Hoe heeft DG Groep dit aangepakt?

De controles gebeuren  aan de hand van de beeldmeetlatten uit de Schouwgids Hilversum, die aansluiten bij de Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte (KOR). Deze kwaliteitscatalogus is ontwikkeld door CROW en vertegenwoordigt de landelijke standaard voor onderhoudsniveaus van de openbare ruimte. De gemeente Hilversum streeft naar beheerniveau B, ofwel basis. Daarnaast is het uitgangspunt dat maximaal 10% van het areaal het beheerniveau C of D mag hebben.

De DG groep voert maandelijks een besteksmonitoring uit, waarbij wordt gekeken welke vakken achterblijven bij het beoogde beheerniveau. De DG Groep bundelt de resultaten in een inspectierapport en een termijnstaat.

Naast de maandelijkse monitoring voert de DG Groep twee maal per jaar een Stadsschouw uit over de gehele stad Hilversum en het buitengebied. Daarbij verricht de DG Groep de inspectie en verzorgt de beleidsrapportage van deze kwaliteitsmeting.

Gerelateerde projecten